Behandelingen

Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatholoog, KNO-arts of een andere medisch specialist. De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek. De orofaciaal fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, kaak, het aangezicht en de halsregio.

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een aanvullende (master)opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Manuele therapie focust zich op stoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Manuele therapie heeft als doel het beter laten bewegen van de gewrichten én het verbeteren van de houding en bewegingen. Het verschil met de algemene fysiotherapeut is dat de manueel therapeut specifieke technieken toepast in de gewrichten.

Bent u benieuwd of Orofaciale of Manuele therapie voor u zal helpen? Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.